Description
KENAY SPIRULINA PACIFICA HAWAJSKA 4200tab suplement diety Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów i beta karotenu. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil, fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym kompleks witamin z grupy B – to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze. Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś. Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów. Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji załóg stacji kosmicznych. 100% wegetariańska, 100% wegańska, Non-GMO Nie zawieta glutenu, laktozy, soi, pestycydów, herbicydów, rozpuszczalników w całości naturalna DZIAŁANIE: Dowody naukowe potwierdzają, że spirulina: posiada korzystny wpływ na wspomaganie naturalnej odporności organizmu, wspomaga procesy antyoksydacyjne, korzystnie wpływa na spowolnienie procesów starzenia, wspomaga walkę z nadwagą poprzez zmniejszanie apetytu. CYANOTECH CORPORATION – LIDER W PRODUKCJI SPIRULINY NA ŚWIECIE W 2004 roku właściciele największych w Stanach Zjednoczonych i na świecie hodowli Spiruliny: Cyanotech Corporation Hawaje i Earthrise Farms z Kalifiorni, przedstawili rządowi USA opracowanie w formie petycji, z którego wynika, że prowadzone przez nich hodowle są najbezpieczniejsze a produkty najwyższej jakości spośród wszystkich innych hodowli na świecie. Rząd USA uznał jakość i czystość przedstawionego produktu – Spiruliny, dając mu najwyższe oceny. Jeżeli wiec kupujesz Spirulinę hodowaną poza granicami USA – nigdy nie będziesz pewien jej jakości. UWAGA:Na rynku polskim większość spiruliny pochodzi z Chin, jej cena jest bardzo niska a jakość wątpliwa. Wybór należy do Ciebie!!! Warunki produkcji Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny, upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa zawartość karotenoidów w spirulinie ), nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu wypełniająca baseny hodowlane, oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makro elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu), baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie oceanu (galeria), bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko dostarcza naturalnej sody. oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych, Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent Spiruliny Platensis na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii, dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki lecznicze w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli, do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych – pestycydów, herbicydów, opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu), rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie jak i później w sprzedaży detalicznej, szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji (ponad 15 testów), hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności) oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są dostępne na świecie, produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia. HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE (porównaj), POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników odżywczych w 1g niż jakikolwiek inny produkt na świecie. Spirulina zawiera: ● 3900% więcej beta karotenu niż karotka, ● 2300% więcej żelaza niż szpinak, ● 375% więcej białka niż tofu, ● 300 %więcej wapnia niż mleko, 3g spiruliny (6 tabletek) ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji owoców i warzyw. Niebiesko-zielone algi w tym spirulina w nomenklaturze naukowej mają nazwę „cyanobacterii”. W niektórych warunkach hodowlanych cyanobacterie jako produkt uboczny metabolizmu wytwarzają niebezpieczne toksyny, które następnie umiejscawiają się w strukturach komórkowych tych alg. Poziom toksyn może być zależny od natężenia promieniowania słonecznego, głębokości zbiorników hodowlanych sztucznych bądź naturalnych, składu mineralnego wody i zmian środowiskowych, nie dających się przewidzieć. Zażywanie preparatów z zakażonymi algami może doprowadzić do poważnych zmian w organizmie a w szczególności w wątrobie. Wykrywalność toksyn jest skomplikowana i wymaga szczegółowych badań. Cyanotech Corporation – producent Spiruliny Pacifica wraz z kilkoma wiodącymi producentami spiruliny i chlorelli założyli konsorcjum „Phytotoxin Research Project”, na zlecenie którego opracowano metodę wykrywania microcyst w niebiesko-zielonych algach. Metodę wykrywalności opracowano w Wright State University. Kupując produkty Cyanotech Corporation klient ma stuprocentową pewność, że otrzymuje produkt najwyższej jakości i całkowicie bezpieczny. „HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA” jest nazwą zastrzeżoną przez producenta Cyanotech Corporation. Sposób użycia: od 6 do 10 tabletek dziennie Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia
miecznikowski
, prawidłowa waga dziecka tabela
, szarpane
, placki mączne
, rybna
, studia magisterskie dietetyka warszawa
, metrowiec przepis
, bańki próżniowe
, żurek kcal
, skuteczne tabletki na tradzik
yyyyy
Kenay A.G.
Minerały i witaminy